Sunday, 25 October 2020

Angka Tertinggi Pesakit Covid-19 Malaysia Terkini

Assalamualaikum semalam pagi semua.
Semoga dalam rahmat Allah selalu 


Fizah nak share angka Covid-19 sehingga semalam dah mencecah 4 angka buat pertama kalinya.


Dan di Sabah terus mencatat kes tertinggi hingga sekarang dan 17 daerah berada di zon merah.

PKPB di Negeri Sabah diteruskan lagi sehingga 9 November 2020.

Orang awam dinasihatkan duduk dirumah jika tiada keperluan dan jika perlu keluar hendak lah terus patuh SOP yang di tetap kan oleh Kerajaan di mana jua kita berada dan tingkatkan imuniti badan dengan Pengambilan tambahan dengan set "immune booster". 

Keluar rumah bila perlu, Jangan lupa sentiasa basuh tangan, pakai pelitup muka dan juga memakai hand sanitizer. 

Untuk tingkatkan imuniti badan Fizah dan keluarga tingkatkan pengambilan dengan suplemen Shaklee Sustained Release Vitamin C, anak anak fizah bagi omega guard. 

Kita ikhtiar dan bertawakal pada Allah. Moga dalam rahmat dan lindungan Allah semua. Aamiin 
Continue Reading

Tuesday, 20 October 2020

5 Cara Mudah Semak Produk Yang Telah Mendapat Kelulusan KKM.

Saban hari, Saban tahun makin banyak produk kecantikan dan kesihatan yang di keluar kan.

Bermacam nama dan juga Bermacam jenis produk dihasil kan. Tapi adakah produk tersebut telah mendapat Kelulusan KKM?

Sebagai Pengguna yang bijak, sebelum me beli sesuatu produk tu kita mesti tanya dulu adakah produk tersebut sudah mendapat Kelulusan KKM atau tidak. 

Atau pun nak mudah lagi kita sendiri pun boleh cek direct di website KKM. 
Macam mana nak cek?

Kat sini Fizah nak share 5 Cara Mudah Semak Produk Yang Telah Mendapat Kelulusan KKM.


#CARA PERTAMA
Boleh terus ke website NPRA WWW.NPRA.GOV.MY singkatan kepada National Pharmaceutical Regulatory Agency) 

#CARA KEDUA
Cari 'Products Search/Carian Produk"

#CARA KETIGA
Pilih Category. 
Untuk menyemak produk suplemen boleh pilih "pharmaceutical"
Mana kala untuk menyemak produk skincare boleh pilih "cosmetic"

#CARA KEEMPAT
Boleh pilih klikut kesesuaian dengan pilih butang "search by"


Kat sini boleh pilih melalui :

Product Name
Notification Number
Holder Name
Manufacturer Name
Importer
Active Ingredient

Macam Fizah sendiri lagi prefer pilih by nama produk tu sendiri. Senang kan sebab kita dah tahu nama satu satu produk yang kita nak beli tu. 

Macam carian kat sini. Fizah pilih produk suplemen daripada brand" Shaklee "

#LANGKAH KELIMA
Tekan "search", dan akan keluar list semua produk daripada brand 'Shaklee' yang kita cari tadi.

Inilah carian ke semua produk suplemen brand Shaklee yang telah didaftarkan.

senarai produk suplemen Shaklee yang telah didaftar kan


Jadi jika carian kita ada di ruang an atas bermakna produk tu telah pun mendapat Kelulusan KKM. Jika tiada, uols boleh tanya direct pada seller produk yang Uols nak beli tu atau pun beralih sahaja ke produk lain. 

Ingat yer uol, pilihan semua di tangan kita sebaiknya sebelum membeli apa apa produk kesihatan dan juga kecantikan kita mestilah menyemak dulu Kelulusan KKM produk tersebut untuk pastikan produk yang kita ambil tuu Selamat dan bebas dari Bahan kimia.

Jadi la pembeli yang bijak dan berilmu. Joms sharekan posting ni pada Kawan kawan supaya lebih ramai yang mendapat manfaatnya. 

Continue Reading

Saturday, 17 October 2020

4 Kandungan Bahan Utama Dalam Vivix Shaklee

Assalamualaikum semua.

Sape kat sini Suka dengan vivix? Or belum kenal? 


Campuran sempurna POLIFENOL
Campuran hebat polifenol ini membantu anda untuk hidup lebih aktif. Ia mengandungi 10X LEBIH BERKUASA DARIPADA RESVERATROL SAHAJA


Joms kenal dengan vivix melalui Bahan Utama nya. Apa yang istimewa sangat vivix ni yer? Sampai kan boleh dikatakan vivix ni salah satu produk paling top jugak la dan paling premium. 

4 Kandungan Bahan Utama Dalam Vivix Shaklee


4.RAMUAN VIVIX


1. LOBAK UNGU
MANFAAT :
~Mengalakkan penglihatan yang sihat
~Meningkat kan kean jalan salur darah
~Mengurangkan keradangan


2. ELDERBERRIES EROPAH
MANFAAT :
~Meningkat kan perlindungan imun
~Properti anti bakteria dan anti virus
~Mengalakkan perkembangan sel sel normal dan sihat


3. ANGGUR MUSCADINE
(Anggur luar biasa dengan satu cromosom tambahan) 
MANFAAT :
~Menghalang dan mengurangkan pertumbuhan sel yang tidak normal 
~Memandangkan umur dan pengeluaran tenaga pada peringkat sel
~Mengawalatur tahap glukosa darah yang sihat


4.LOLYGONUM CUSPIDATUM
MANFAAT:
~Mengalakkan kadar keradangan yang sihat
~Meningkat kan peredaran darah 
~Merencatkan pergumpalan platelet darah


Semoga bermanfaat untuk semua. 
Promosi vivix masin onz yer Uols. 

Boleh Roger fizah kat sini untuk info lebih lanjut.


Hubungi kami


Fifi Fizah, 
Kedai Vitamin Paka Kerteh. 
Sihat dalaman, terserlah diluaran. 
Continue Reading

Friday, 16 October 2020

ESP Shaklee bantu Masalah Jerawat & Parut Jerawat

ESP Shaklee bantu Masalah Jerawat dan Parut Jerawat



Bagaimana yer ESP ni boleh bantu Masalah Jerawat dan parut jerawat ni?

Masalah parut dan jerawat ni memang top kan? Fizah sendiri pun awal dulu ada masalah ni jugak. Asbab masalah ni jugak la fizah kenal Shaklee ni. 

Ada nak tahu ke? Meh sini fizah nak cerita.

Pernah terfikir macam mana si ESP ni boleh bantu untuk masalah kulit macam jerawat, parut dan yang sewaktu dengannya?

Meh nak cerita.

Dalam ESP ni, ada 6 bahan kandungan utama dalam dia yang provide kita kelebihan consume ESP kulit lebih cantik dan berseri from time to time:

✔️ Protein.

Macam post fizah sebelum berkaitan protein, protein ni BLOK ASAS yang sangat penting untuk proses pembaharuan sel kulit kita dan protein ni juga peranan dia untuk penghasilan kolagen.

✔️ Niacin (Vitamin B3)

Niacin — vitamin larut air ni la yang tolong kita bagi pores kita lagi kecil. Halussss je pores tu dengan bantuan niacin yang ada dalam ESP. 
Sebab itu bila konsisten ESP bagi yang ada masalah pores besar semakin lama se makin jelas ketara pores kat kulit muka makin mengecil dan berkurangan. Niacin ni juga yang tolong untuk improve skin barrier kita. 

✔️ Riboflavin (Vitamin B2)

Haa, Vitamin B2 Riboflavin ni elakkan kulit kita kering. Apa jadi kalau kulit kering? Minyak akan dirembeskan secara tak terkawal sebab nak balance kan dengan kulit kering kita, akhirnya jerawat pun datang. Lepas tu kita pun confuse, “Aku sebenarnya kulit kering ke berminyak?” 😂 

Kalau kulit kita kering bermakna kita dah kekurangan vitamin B2 ni. 

✔️ Pyridoxine (Vitamin B6)

Untuk yang jenis selalu sangat dapat jerawat asbab period / haid tu atau dipanggil jerawat pre-menstruasi. Pyridoxine yang ada dalam ESP ni lah yang boleh tolong kita sekalian. 👏🏻 Lepas tu, kalau takde dia ni macam tak function Vitamin B lain tu, hihihi

✔️ Asid Pantotenik (Vitamin B5) 

Special untuk bantu kulit dapat kelembapan yang terbaik. Menyokong penghasilan kulit yang lebih sihat. 

✔️ Thiamine (Vitamin B1)

Terkenal sebagai “vitamin anti-stress”. Bila stress keluar apa kawan-kawan? JERAWAT! Atau ikutlah nak keluar apa. Yang pasti bila stress muka mesti tetiba breakout. Yela masa stress, time tu la malas nak ber-skincare bagai. Makan pun tak teratur. 💆🏻‍♀️ Kulit pun mula memberontak! So dengan bantuan ESP yang dalam dia ada Vitamin B1 ni secara langsung boleh bantu kita control tekanan and obviously kulit pun tak mudah nak bermasalah, jerawat especially. 😉 

Alhamdulillah dengan ESP jugak buat kita rasa kenyang lama. 
Ambil pepagi kadang tengahari baru Lapar, boleh ke lunch terus. 

Bila rasa kenyang, nak masukkan banyak banyak makanan pun tak boleh kan? Sentuh sikit pun dah kenyang.

Bagus sangat bagi yang nak turun kan berat sesambil dapat pulak effect kulit cantik. Sape tak mau kan? 🤗

Tak kan nak biar kan parut dan jerawat singgah kat muka lelama kan. Jom ikhtiar dengan ESP Shaklee. 

Boleh Roger fizah kat sini


Hubungi kami


Fizah, 
Kedai Vitamin Paka Kerteh
Sihat dalaman, terserlah diluaran. 

Continue Reading

Tuesday, 13 October 2020

Living Proof Set Hamil Shaklee

LIVING PROOF SET HAMIL SHAKLEE 



Alhamdulillah live semalam with exclusive group under group besar S2U Business School with my Mentor Aeinna Musa dengan topic LIVING PROOF. 




Proof yang benar benar terbukti dengan Bisness Shaklee dan juga suplemen Shaklee.

Bisness full time dari rumah dengan 3 orang anak.

Proof suplemen, kesihatan makin bertambah baik. Kesan paling best nak dishare adalah kesan dari sup lemen set hamil Shaklee.

Preggy anak pertama tanpa sup lemen kesan yang ketara :
😣Kena warded seminggu lebih asbab asma
😣Masuk 6 bulan pregnancy tiap tiap malam kena simpul mengkarung
😣Setiap malam tak lena tidur
😣Cepat letih 

Preggy anak kedua dan Ketiga dengan full set hamil Shaklee kesan yang ketara :
😍HB maintain bacaan 12, 13
😍Malam malam, tidur lebih lena
😍Dah takde simpul mengkarung
😍Lebih bertenaga
😍Boleh puasa penuh dan boleh masak setiap hari
😍Kesihatan makin bertambah baik
😍Boleh bersalin di hospital bersalin berisiko rendah(hospital ni bukan calang calang boleh masuk, Sebab kat sini proses bersalin semua nurse n bidan yang handle. Takde doktor kat sini)

Alhamdulillah, tq mami ena share living proof yang memang sangat terkesan lagi lagi buat ibu ibu yang tengah hamil kat luar sana.

Boleh ikhtiar Topup nutrisi dengan Set hamil Shaklee untuk kesihatan ibu dan juga janin dalam kandungan.

Bulan ni ada promosi set hamil ni
✔️Dapat keahlian percuma
✔️Pengeposan percuma
✔️Percuma GUCCI beg exclusive SHAKLEE limited edition

Boleh Roger fizah yer. 🤗
Fizah akan add Uols ke group group exclusive under team OPE ACADEMY ( OPE Bisnes Partner only) BYG Academy - Shaklee Business.

Join us now! 😘



Hubungi kami :


Fizah, 
Sihat dalaman terserlah diluaran 
#fizahshare
#vitaminfizah
#ShakleePakaKerteh
Continue Reading