Wednesday, 7 July 2021

Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum.

Alhamdulillah syukur, tahniah buat ibu yang sedang hamil. Semoga dipermudahkan urusan ibu ibu sepanjang kehamilan. 

Buat ibu ibu yang sedang mencari atau yang tercari cari set hamil terbaik untuk memenuhi keperluan nutrisi ibu dan bakal bayi ibu, Fizah syorkan ibu ibu dengan Set Hamil Shaklee. 

Set ini membekalkan nutirisi yang penting buat ibu hamil atau ibu yang tengah merancang kehamilan. 

Jomm kita tengok kat bawah ni set hamil beserta fungsi nya. 

1) Set Hamil Basic

Set Hamil Basic terdiri daripada :

Ostematrix 
B complex
Vitamin C
Vitalea

Fungsi Set Hamil Basic

*1. Vitalea* untuk kegunaan 2 bulan
Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

*2. B Complex * untuk kegunaan 4 bulan
Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

*3. Vitamin C* untuk kegunaan 6 bulan
Meningkat imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Mencantikkan kulit ibu dan bayi.

*4. Ostematrix* untuk kegunaan 1 bulan
Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Mengelakkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit ketika kehamilan. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

2) Set Hamil Popular

Set Hamil Popular :

Vitalea
Vitamin c
B complex
Ostematrix 
Esp


Fungsi Set Hamil Popular


*1. Vitalea* untuk kegunaan 2 bulan
Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

*2. B Complex * untuk kegunaan 4 bulan
Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

*3. Vitamin C* untuk kegunaan 6 bulan
Meningkat imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Mencantikkan kulit ibu dan bayi.

*4. Ostematrix* untuk kegunaan 1 bulan
Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Mengelakkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit ketika kehamilan. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan

*5. ESP* Untuk kegunaan 1-2 bulan
Protein soya yang tidak diubah genetiknya untuk bekalan protein untuk tenaga ibu dan penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan. 

3) Set Hamil Optimum

Set Hamil Optimum :

Vitalea
Vitamin c
B complex
Ostematrix 
Esp
Omega Guard 

Fungsi Set Hamil Optimum


*1. Vitalea* untuk kegunaan 2 bulan
Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

*2. B Complex * untuk kegunaan 4 bulan
Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

*3. Vitamin C* untuk kegunaan 6 bulan
Meningkat imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Mencantikkan kulit ibu dan bayi.

*4. Ostematrix* untuk kegunaan 1 bulan
Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Mengelakkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit ketika kehamilan. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan

*5. ESP* Untuk kegunaan 1-2 bulan
Protein soya yang tidak diubah genetiknya untuk bekalan protein untuk tenaga ibu dan penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan. 

*6. Omega Guard (mula ambil 2nd trimester)* untuk kegunaan 1-3 bulan
Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery


Macam mana nak dapatkan set ni?
Boleh Roger je fizah kat sini

Atau terus join keahlian disini
Dan boleh terus 

Hubungi kami :


Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Wednesday, 23 June 2021

Resepi Roti Jala Mudah - Kuah Lemak Manis

Assalamualaikum. 

Salam pkp 3. 0 semua. Alhamdulillah dua hari ni duk menjala je kerja. Ehhe. 
Buat minum petang bersama sama family. 


Hari pertama buat Hampir 1kg, keesokan hari 1kg tepung terus dibuatnya. Sekejap je habis. Hehe


Uols Suka roti jala ni makan dengan kuah kari atau kuah lemak manis? 

Fizah dari dulu sampai sekarang, ma dan family pun memang Suka ngam dengan kuah lemak manis. 

Jomss fizah share resepi mudah buat roti jala kuah lemak manis ni. 

Resepi Roti Jala

Bahan bahan:
3 cawan tepung gandum
2 1/2 sudu besar minyak masak
1 sudu kecil garam
1 biji telur
3 cawan air/santan/susu segar (fizah guna air kadang guna susu cair gantikan susu segar) 
Sedikit pewarna kuning atau warna pilihan sendiri. 

Cara cara nya :
1. Blend kan saja semua Bahan kat atas, adunan nya tak cair dan juga xdela pekat sangat. 
2. Dah siap blend, boleh masukkan dalam acuan, dan boleh la menjala dalam kuali non stick. 
3. Sekejap je masak roti jala ni tak sampai 1 minit, dah siap boleh la terus angkat. Tak perlu terlebih garing. 

Fizah follow juga resepi kat sini

Resepi Kuah Lemak Manis ganu style.

Bahan bahannya:

2 kerek Nisan 
1 ke 2 sudu besar gula
Secubit garam
Setengah cawan air
Daun pandan simpul
1 cawan santan pekat
1 ke 2 sudu besar tepung jagung (di bancuh dengan sedikit air) 

Cara cara masak kuah :

πŸ‘‰2 kerek Nisan + Gula sikit + garam secubit +sedikit air untuk bagi Nisan mencair + daun pandan simpul (untuk aroma bau yang lebih Woww. 😍) 
πŸ‘‰Dah cair nisan boleh tambah santan, kacau selalu yer baru santan xberketul ketul. 
πŸ‘‰Kalau cair boleh tambah 1 ke 2 sudu besar tepung jagung yang di bancuh dengan sedikit air untuk memekat kan kuah. Dah nampak pekat, menggelegak boleh la tutup api n siap untuk dihidangkan. 

Boleh la ejas kemanisan ikut sesuai citarasa Uols je. Tak terlampau manis sangat, rasa dia ngam je manis berlemak. 

Kena sedikit pekat tau kuah nya, baru la time makan tu bersalut je dengan roti jala. 

Sambil buat tu, buat banyak banyak dapat jugak share bagi dekat kawan, dan keluarga mertua juga. 
Selamat mencuba mana nak try kuah manis ni. πŸ€—

#rotijala
#pukatburuk
#pijahsbakery
Continue Reading

Saturday, 19 June 2021

ESP Sachet Shaklee - available now

ESP SACHET SHAKLEE - AVAILABLE NOW!

Assalamualaikum Uols. 
Fizah ada berita baik untuk Uols, Alhamdulillah Shaklee dah keluar kan ESP dalam bentuk sachet. 


MasyaAllah, lagi mudah untuk dibawah ke mana mana sahaja. Tak perlu nak angkut sekali dengan tong ESP just bawa yang sachet je masukkan dalam loket atau pun beg. 

Mudah kan? ESP Sachet sesuai untuk dewasa, lelaki, wanita bekerjaya, yang Suka travel ke sana sini, untuk ibu ibu hamil.

Bagi yang bekerja, Tak sempat nak bancuh ESP dari rumah boleh bawak terus ESP Sachet dan bancuh di tempat kerja. Haaaa, kan lagi mudah kerja jimat masa dan tenaga.


Cuba tengok sachet nya yang Comel cute, boleh buat masukkan dalm handbeg or beg Poket handphone pun boleh. Sangat menjimatkan ruang. Mudahkan? Jom grab now! :)

Joms tengok 10 Manfaat ESP SHAKLEE dalam bentuk sachet. 

10 Manfaat ESP (Sachet) 

  1. Memberi tenaga berterusan
  2. Membantu dalam penurunan berat badan berlebihan
  3. Memberikan rasa kenyang lebih lama
  4. Meningkatkan penghasilan susu ibu bagi ibu menyusu
  5. Menyokong pertumbuhan bayi di dalam rahim bagi ibu hamil
  6. Menghaluskan dan mencerahkan kulit
  7. Menguatkan otot rahim dan mengelakkan keguguran bagi wanita hamil
  8. Membantu mengatasi gastrik
  9. Mencantikkan rambut dan kuku
  10. Membantu mempercepatkan penyembuhan luka
7 Sebab Pilih Protein Shaklee (ESP) 

Protein Soya Adalah Pilihan Yang Lebih Baik

Cergas kan diri dengan ESP SHAKLEE. 
Siapa yang memerlukan ESP SHAKLEE? 

1) BAGI YANG MEMENTINGKAN KESIHATAN KULIT. 

2)IBU HAMIL YANG MEMENTINGKAN KESIHATAN DIRI DAN JUGA KANDUNGAN

3) BAGI PARA ATLET YANG MEMERLUKAN TENAGA BERPANJANGAN 

4) WARGA TUA YANG MEMERLUKAN LEBIH SEMANGAT


Sekarang lagi tengah promosi tau. Promosi pre launch ESP SACHET. Setiap belian 3 kotak akan dapat FREE 1 kotak dengan harga ahli rm237 sahaja dan keahlian hanya rm35.

Boleh terus roger Fizah di sini yer.

Baca juga:


Continue Reading

Friday, 11 June 2021

Promosi Jun 2021 - Shaklee Best Seller Set

Assalamualaikum Uols.
Apa khabar? Semoga semua dalam keadaan sihat dan sentiasa dalam lindungan Serta rahmat Allah swt. Aamiin.

Joms Uols belum terlambat lagi, Fizah nak share Promosi Jun Shaklee 2021 - Best Seller Set.



Best Seller Set - sangat sesuai untuk semua golongan.

Apa yang menarik dengan Set ini? 
Setiap pembelian Best Seller Set ni Uols dapat 

✔️Free keahlian
✔️Free postage
✔️Free shaker hijau exclusive
✔️Jimat rm103

Dan yang terbaru Best Seller Set ni ada dua option sama ada nak ambil yang ada ESP atau pun Cinch Vanilla. 

Macam mana nak dapatkan set ni?
Boleh Roger je fizah kat sini

Atau terus join keahlian disini
Dan boleh terus 

Hubungi kami :


Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi / Paka
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Continue Reading

Wednesday, 9 June 2021

Pengalaman Cyst ketika hamil

Assalamualaikum. 

Hai korang, fizah nak tanya. Siapa yang ada cyst dan ada pengalaman kena cyst? 

Fizah nak share, pengalaman fizah sendiri yang ada cyst dan mengecut sendirinya dengan izin Allah. 

Jom, fizah share dengan Uols. 

21/7/2020

4/8/2020

3/9/2020



OK lah, fizah share yer kat sini. 4th pregnancy tahun lepas bila tahu pregnant n sebelum pergi buka buku fizah ke klinik swasta dulu untuk scan.

Yang mengejutkan kali ni pregnant + ada Cyst sekali. Tak pernah lagi sebelum ni fizah alami benda ni.

Cyst pun dalam 3cm lebih, tapi doc bagitahu tak perlu risau selagi dia tak cecah lebih 5cm. Sebab ada yang mengecut sendiri nya.

Keesokan hari tarikh appointment buka buku dekat klinik Desa. Settle buka buku tunggu next appointment ngan doctor pulak di KK untuk scan sekali lagi.

Bila dah tahu ada Cyst, apa lagi tak fikir panjang dah terus tanya pada Yang pernah alami. Masa ari first buka buku ni, fizah terus je submit order add on #GLAcomplex ikhtiar untuk kecut kan cyst dan terus kan juga dengan #sethamilshaklee. 

Seminggu kemudian bila appointment kat KK Alhamdulillah ada perkembangan cyst mengecut sedikit dari awal scan.

Fizah ada problem juga ngan kandungan sebab tarikh period dengan usia kandungan lari jauh sangat.

Dua kemungkinan kat sini sama ada tarikh tak betul, atau janin tak membesar ikut usia kandungan.

Hari appointment KK terus kena refer kat hospital besar Kemaman. Kat sini pun sama doc bagitahu kemungkinan juga janin dah tak membesar. Sepatut nya dah 10w tapi still 6w.

No choice kalau janin tak gugur sendiri, kena cuci lah. So fizah mintak masa tunggu 2 minggu lagi.

Dalam tunggu fizah terus kan ambil #sethamil + #gla habis sebotol Gla xdapat continue sebab masa ni Gla dah out stock so fizah ambil replace ngan #omega.

Tiba masa dua minggu tu, scan cyst dah kecut 1x2 cm.
Settle proses cuci semua.
Memang tak tinggal #sethamil n add on juga #zincplus untuk bantu percepatkan penyembuhan luka dalaman.

Next lepas sebulan checkup lagi KK Alhamdulillah cyst dah sangat mengecil 0.8cm dan doc bagitahu tak perlu bimbang in Sha Allah akan terus mengecil dan hilang.

Dari hari tu memang dah tak pergi langsung checkup or scan balik. Awal tahun 2021 baru la fizah pergi balik checkup dan Alhamdulillah cyst dah takde.

Start dari awal 4th pregnancy ni baru fizah betul2 consume #esp sekali sampai la sekarang.

Lega Alhamdulillah, syukur sangat. πŸ€—

Full lagi cerita mengenai keguguran pregnancy ke 4th fizah baca kat sini πŸ‘‡


Detail pasal #sethamil kat sini πŸ‘‡


Semoga bermanfaat untuk Uols yang ada masalah yang sama macam Fizah ni yer. ☺️❤️

#fizahshare
#cyst
#sethamilshaklee
Continue Reading